Killing Time – încă indecisă

killing-time Rămăsesem eu datoare de acum vreo lună, de când am povestit kum fu la Cluj, cu niște impresii despre Killing Time, filmul independent al lui Piersic Jr.

Ei bine, la o lună după vizionare încă sunt indecisă. Încă nu-mi dau seama dacă mi-a plăcut sau nu, ceea ce-i destul de ciudat, căci, ce mai la deal, la vale, o chestie poate să-ți placă sau nu și punct.

Hmm, să o luăm sistematic.

Despre ce-i vorba, fără să vă stric potențialul interes: doi asasini plătiți, discuțiile lor pe alocuri elucubrante, pe alocuri hilare și răsturnări de situație pe care nu știi cum să le iei.

Florin Zamfirescu deschide filmul și ridica așteptările, pentru că are o interpretare foarte bună. Joacă rolul unui bătrân puțin decrepit, care filosofează, înainte să fie omorât, despre tutun, nevastă și copii. Nu mai apucă să-și savureze ultimul ceai de tei, că este executat cu șase gloanțe de kilărul #1, Piersic Jr. Scurt și sec.

De aici încolo filmul bulversează puțin. Nu știi ce să înțelegi din cadrele care tremură, foarte statice și foarte lungi (privești și câte zece minute același personaj vorbind singur), din glumele și istorisirile unsuroase ale kilărului #2, jucat de anonimul Cristian Gutău.

Cei doi ucigași își așteaptă victima (un medic chirurg) pe durata unei zile întregi, timp suficient ca discuțiile să alunece spre subiecte precum „de ce Batman o are mai mare decât Superman”. Da, să vă așteptați la un limbaj lipsit de menajamente care are uneori un gust metalic, prelins în urechile privitorului.

Rolul lui Piersic Jr. este apatic, mai ales în prima parte a filmului. Personajul său este apăsat de probleme familiale care îl pun într-o ipostază, din ce am auzit, unică în cinematografia românească: rugăciunea într-un Dumnezeu în care nu crede, printre înjurături, pentru a-i salva copilul de la boală.

Totul se răstoarnă când acesta își iese din fire și se revoltă la adresa colegului de crime și încalcă codul. Apartamentul se transformă într-o casă a morții, nu se face economie de sânge și nici de cruzime. Sunt uciși pe rând: medicul, o vecină care a nimerit din prostie la ușă în acele momente, copilul acesteia și, în final, personajul lui Piersic Jr. Cel din urmă este lăsat să agonizeze și să-și mintă soția la telefon că va sosi la spital, să-și vadă copilul, este lăsat să creadă că poate scăpa, când de fapt nu are nicio șansă.

Sunt câteva scene puternice, care-ți lasă impresii tari. Sunt multe altele care par trase de păr, ori lungite inutil.
Nu cred că e un film de plăcut sau neplăcut. E de văzut, măcar ca experiment. E altceva.

Eu l-am văzut în niște condiții mai deosebite – eram singură, într-un oraș străin, sala era goală (erau doar trei oameni, în afară de mine) și poate că asta și-a pus într-un fel amprenta.

Killing Time e un film independent scris, regizat și produs de Piersic Jr. Nu a avut prea mare succes, are o notă de 6.5 pe IMDB și de 6.8 pe Cinemagia, n-a făcut furori în cinematografe (nici pe departe) și din ce observ de pe site-ul oficial, și-a încetat deja proiecțiile, deci nu știu să vă zic unde l-ați putea găsi, pentru moment.

Vă las trailerul:

sursa foto: alternativ.ro

Reclame

Dă-ți cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s