Ce-am învățat la Polirom

POLIROM Vineri am încheiat stagiul de două săptămâni pe care l-am făcut la una din cele mai importante edituri din România, Polirom. Și azi, și ieri, am avut sentimentul ciudat că lipsește ceva din rutina mea zilnică – drumul la editură. Două săptămâni pot fi considerate o perioadă scurtă (și e scurtă, dacă e să mă gândesc câte mi-aș mai fi dorit să văd și să fac), dar cu certitudine au fost intense și frumoase.
M-am simțit privilegiată să fac practică în Departamentul de Promovare și Relații cu Presa al editurii. A fost o oportunitate pe care am prins-o din zbor și pe care nu am lăsat-o să plece. Am încercat să profit cât pot și să experimentez măcar o parte din munca unui redactor de promovare.
Claudia și Ana, cele două fete minunate care se ocupă de imaginea Editurilor Polirom și Cartea Românească, au fost extrem de drăguțe și de răbdătoare și mi-au explicat pas cu pas munca lor de zi cu zi.

La finalul primelor două zile aflasem deja când vine lista cu cărțile de la tipar, pentru cine faci plan de promovare, cine face prezentările cărților, ce este o fișă de marketing, cui folosește ea, cum se fac parteneriatele media, cum arată un dosar de presă, ce conține el, cum îl corectezi și cum îl publici, cum se face monitorizarea lunară a presei, ce e o listă de promovare, pe cine incluzi în ea, cum gestionezi bazele de date și mailing list-urile, cum stă treaba cu cataloagele de promovare șamd.

Se muncește mult la Polirom, credeți-mă! Oamenii sunt foarte conectați la ceea ce fac și colaborează frumos. Cât despre mine, am încercat cât am putut să aplic ce am învățat și în felul ăsta să fiu de ajutor.

E una din cele mai utile experiențe de învățare și practică de până acum. Mi-aș fi dorit sa dureze mai mult, dar din pacate perioada care urmează e una plină și încerc să mă organizez cât pot.

:)

Reclame

Dă-ți cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s