Există viață după net?

no-internetDacă Holograf ar scrie în 2013 „Să nu-mi iei niciodată dragostea”, cred că s-ar chema „Să nu-mi iei niciodată conexiunea, în rest, ne descurcăm noi”. În toată nebunia asta, își mai imaginează cineva cum ar fi viața fără Internet? Desigur, bunicile noastre trăiesc liniștite fără cont pe Facebook, dar noi? Noi, ăștia pentru care wi-fi-ul e un soi de apă la robinet?

N-aș putea fără Internet. Și nici nu aș vrea. Îmi place, e o măsură a confortului. Și nici nu aș putea, având în vedere care-mi sunt interesele profesionale și hobby-urile.

Recunosc că îmi plac scrisorile și le mai scriu uneori, de dragul cuiva, dar oare cum ar fi să folosim Poșta pentru a comunica cu colegii, superiorii și prietenii noștri? E-mailul e rapid, e eficient, ajunge într-o fracțiune de secundă oriunde.

Nu mi-aș șterge contul de Facebook. De ce aș face-o? Sunt abonată la o groază de pagini faine, care mă țin la curent cu ultimele știri, trenduri tehnologice, cei mai drăguți cercei din lume, unde se bea cafea mai bună, unde-s reduși blugii luna asta etc. Încerc să il păstrez pentru prieteni, amici, cunoștințe interesante și oameni de la care am de învățat.
Știu că am luat-o razna cu toții din cauza lui, că ajungem să ne uităm zilele de naștere dacă nu primim reminder, că ne spionăm vecinii, că murim de nerăbdare să vedem cu cine s-a mai cuplat Gigel, că împărtășim toate prostiile, că stratul de ipocrizie e gros de două degete, dar depinde de fiecare cum gestionează efectele secundare.
Pentru mine Facebook e o sursă prețioasă de informare și punct.

Cum să pot fără net cu atâtea site-uri frumoase și utile și extraordinare, pe care le iubesc atât de tare, încât mi-aș fi dorit să le fi inventat eu pe toate? Uite, mi se pare așa de natural să fii conectat, că mi-e și greu să zic de nu aș putea fără net.

Sunt pasionată de online, de social media, de comunicare, de marketing, de e-commerce, de o duzină de lucruri care depind de conexiunea mea la Internet. De pe net am aflat lucruri pe care școala nu mi le-a spus niciodată.
Pe net găsesc oportunități: workshop-uri, conferințe, traininguri, anunțuri de locuri de muncă.
Pe net găsesc inspirație: bijuterii, decorațiuni, tutoriale.
Aici am radiouri pe alese, serialele de peste ocean care mă țin cu sufletul la gură și cu gura la suflet.
Îmi place să fac cumpărături online, produsele sunt mai variate și adesea, mai ieftine.

Și aș mai putea găsi motive până mâine dimineață, cel puțin.

Sigur, pot să plec o săptămână în vacanță, fără să intru deloc pe net. Cu compania potrivită, în locul potrivit, zburd liniștită și aproape uit de știri, de Facebook, de mail.
La fel, pot să-mi petrec o zi întreagă afară, plimbându-mă, citind, bucurându-mă de soare, reușind să uit total de laptop și de tot.

După aia, însă, vă rog să-mi dați înapoi parola de la net. Trebuie să fiu acolo.

sursa foto: mamapop.com

Reclame

Dă-ți cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s