Workshop-urile PRbeta: Ziua 4 – Răzvan Baciu

Issue3_lights-camera-action Joi, 6 decembrie, ne-am întâlnit cu Răzvan Baciu, omul din spatele TraficTube și unul dintre puținii care fac video pentru online. Răzvan e om relaxat, sincer și deschis, ne-a povestit cum s-a apucat să filmeze și cam care ar fi regulile de bază.
Cred că cel mai important lucru cu care am rămas a fost că nu contează atât cu ce filmezi, ci cum filmezi. Astfel, poți face video pentru online și cu camera unui smartphone sau cu o „săpunieră”, dacă ții cont de câteva treburi simple: caută să fie interesant ce filmezi, să ai secvențe scurte, sa ții aparatul/telefonul cu toată mâna (ca să nu-ți tremure), nu filma contra luminii.
Am mai aflat care-i treaba cu viralurile, pe care toată lumea și le dorește să iasă la comandă și în sensul ăsta, am văzut un pic din culisele celebrului video cu „delfinii maidanezi de pe Dâmbovița”.

Partea practică a fost cea mai funny din toate zilele. Am avut la dispoziție 45 de minute să realizăm un pitch tool pentru promovarea serviciului HBO Go!, de la Romtelecom, partenerul oficial al workshop-urilor.
Înainte de toate, cu ocazia asta, am aflat și eu ce e ăla un pitch tool: un video ice breaker, scurt, în care prezinți ideea ta creativă pentru promovare. Are două componente: prezentarea echipei (într-un mod, de preferință, haios și creativ) și prezentarea ideii propriu-zise de promovare, care să convingă clientul că meriți să stea de vorbă cu tine în continuare.

Ne-am împărțit în 3 echipe și ne-am răspândit care încotro, ca să filmam. Răzvan a ansamblat materialele primite de la noi și la final, am vizionat cele 3 opere de artă, la care s-a râs, cum era de așteptat.
Am redescoperit, cu ocazia asta, că am ceva trac în fața camerei (fie ea și de iPhone), unde nu aduc nici 5% din expresivitatea pe care o am în vorbire, în general. Mai am de lucrat.
:)

sursa foto: ccacaptioning.org

Reclame

Dă-ți cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s