BizCamp, ediția a VIII-a, acușica/ Despre conferințe, workshop-uri și alte lucruri bune la mansarda omului

Am primit alaltăieri pe mail newsletter-ul de la Inspire Business cu o veste bună. În noiembrie se organizează din nou BizCamp. un foarte simpatic și util eveniment de carieră pentru studenți, în special și pentru tineri la început de carieră, în general. La Iași se întâmplă pe 14 noiembrie. Locul unde se va desfășura evenimentul nu este cunoscut încă, însă înscrierile sunt deschise și vă sfătuiesc(de fapt nu, cine-s eu să vă dau sfaturi?), vă sugerez să completați un drăguț formular aici.
Nu are nimeni nimic de pierdut, cu siguranță vor fi prezentări care să vă intereseze și speakeri care să ne țină pe toții atenți (let’s hope for the best). Eu am fost la ediția precedentă și singurul regret e că a trebuit să ajung după start și să plec înainte de final, pentru că trebuia să fiu în alt loc, neapărat.

Și pentru că tot sunt pe subiectul ăsta, țin să vă spun că sunt foarte receptivă când vine vorba de conferințe, workshop-uri, prelegeri și alte evenimente similare, care vin din zona comunicării, a jurnalismului și a carierei.
Sunt un participant exemplar: mereu cu agenda după mine, iau notițe fără jenă dacă simt eu ca speaker-ul emite vorbe de pus în ramă sau idei geniale, ajung la timp și mă străduiesc să anunț organizatorul printr-un mail dacă sunt înscrisă, dar nu mai pot ajunge, poate locul meu poate fi redistribuit altcuiva mai disponibil.

Câteva din evenimentele la care am participat:

Online Career Day v.4 și v.5

La ediția de anul acesta nu am ajuns, din păcate, dar îmi amintesc cu drag de edițiile din 2011. Organizarea a fost foarte bună, subiectele de mare actualitate și utilitate, speakeri buni în ceea ce fac, dar fără morgă. Chiar dacă networkingul la astfel de evenimente nu e tocmai specialitatea mea, cu unii din ei am avut ocazia să interacționez. Andreei Marc i-am luat un interviu la OCD v.4, iar pe mulți alții îi am în lista de contacte pe Facebook și le urmăresc cu interes update-urile care nu mi-au fost doar o dată utile.
Nu am dubii că și la următoarele edițiii voi fi printre spectatori.

Social Media Summit Iași, ediția a II-a

Un eveniment organizat de revista Biz,care a fost prin martie, dacă nu mă înșel. Au fost invitați precum Chinezu, Manafu, Victor Kapra ori Cristina Băzăvan dar trebuie să mărturisesc, ca să fiu cu adevărat sinceră, că prezentarea mea favorită a fost cea a lui Emanuel Martoncă, directorul de marketing de la Coriolan. Nu e prima prezentare de-a dânsului la care am asistat, dar de fiecare dată am aceeași plăcere să îl ascult, pentru că e pur și simplu, o persoană foarte bine pregătită, știe bine ce face, se vede că o face cu plăcere și îmi dă senzația că e întotdeauna cu un pas înainte. Toată admirația, zău!

PR OUTlook – The Essentials of Institutional PR

Organizat de Prime Iași, l-a avut ca invitat pe Kenneth Wetzel, șeful biroului de presă al Ambasadei SUA în România. Un invitat foarte, foarte degajat și plăcut pentru nivelul la care activează, ca să nu mai spun de buna pregătire. Ne-a vorbit despre inside-urile unui birou de presă instituțional și la sfârșit ne-a răspuns cu răbdare la muuultele întrebări. Da, a fost unul dintre acele evenimente unde la auzul lui „Aveți întrebări?” nu se așterne o liniște stânjenitoare.

Atelierele Prime Iași

Eu am participat la workshopul „Personalitatea brandului transpusă în concept de identitate și brand voice”, susținut de Andra Precupanu și Tudor Munteanu, de la Namogo. A fost așa de fain, că nici nu știu când a trecut ziua. A fost prima oară în viața mea când am văzut cum arată un brief de creație, am aflat ce înseamnă identitatea brandului și cum „vorbește” el cu posibilii clienți. Eram, alături de o altă colegă, singurele persoane din încăpere cu formare educațională de jurnalist la bază, dar nu a contat. Am reușit să extrag informații noi și să le asimilez, ca orice alt participant, zic eu.
Până acum, e evenimentul meu preferat de la Prime Iași, iar singurul regret e că nu am participat și în primul an de facultate. Impecabil organizat, ca orice alt eveniment Prime și nu o spun gratuit ori interesat, dar chiar se pricep să facă lucrurile ca la carte.

Au mai fost și altele și vor mai fi, că nu au intrat zilele în sac. Îmi pare rău că nu am scris câte ceva despre ele atunci când s-au întâmplat, însă nu e târziu nici acum, feedback-ul tot feedback rămâne și e mereu prețios, după mine. Mesajul e simplu: e și păcat să nu profiți de astfel de oportunități, mai ales că toate evenimentele despre care am vorbit au fost cu participare gratuită.
Astea-s o parte din chestiile care mă animă și care îmi lipsesc la Iași când sunt departe de el, chiar și atunci când arată ca după război.
P.S: vorbeam serios cu notițele. Am să încerc și un post cu cele mai valoroase idei pe care le-am înregistrat. Nu vă zic când.

Surse foto:
iasi.inoras.ro
iasi4u.ro
pavelarcana.com
primeiasi.wordpress.com

Reclame

Dă-ți cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s