Colecție de resurse de handmade

Îmi place să meșteresc, asta se știe. Când mă apucă toana de meșterit, ba am chef de cercei, ba de broșe, ba de alte chestii, trestii. Îmi place tot ce-i făcut manual (perverșilor), pentru că presupune o doză de creativitate mai mică sau mai mare, după caz și inevitabil poartă o mică-mare amprentă a artizanului de ocazie.
Uneori am așa un elan de imaginație, că încep să văd lucrurile din jur reciclate și transformate în alte lucruri mai frumoase. Uneori visez fain și mă gândesc cum ar fi să am talent la desen. Alteori visez la un atelier cu de toate, unde să-mi fac de cap artistic vorbind.
Vrabia mălai visează, sabia Mihai Viteazu, desigur, însă privitul e gratis. Așa că-s amatoare de site-uri unde văd cum sunt alții creativi. De la unii mă inspir, pe alții ii admir tăcut, știind că mie nu o să-mi iasă niciodată ce fac ei, dar de fiecare dată zâmbesc când văd lucruri frumoase.
De ce nu le-aș împărtăși? Well, am decis să vă arat câteva din locurile pe unde-mi clătesc ochii. Unele link-uri s-au mai pierdut, altele stau frumos și-mi umplu bookmark-ul, în timp ce altele s-au sedimentat peste tot prin laptopul meu, sub formă de poze mici, mari și mai ales minunate. Menționez că unele sunt descoperite de mine, altele de prietena mea Andra, o îmblânzitoare iscusită de Fimo (blogul ei aici, altele din repinuri de pe Pinterest & so on.
Hai la clătit ochii. Vi le ofer într-o ordine absolut aleatorie.

1. http://vk.com/ideasdecor – un site rusesc, tradus fistichiu prin amabilitatea lui Google Translate. Găsiți aici puzderie de imagini și tutoriale pentru decorațiuni și accesorii.
2. http://psimadethis.com/ – are un design simpatic, navighezi ușor printre proiecte și expunerea lor e foarte clară și bine ornată. Se găsesc idei pentru modificarea hainelor, tutoriale pentru accesorii, decorațiuni, amenajări interioare etc.
3. http://www.traffic-bags.com/ – face, după mine, cele mai faine genți handmade evăr-evăr.
4. http://www.instructables.com/ – tutoriale și soluții pentru orice.
5. http://www.shelterness.com/ – in mare parte, home design.
6. http://www.buzzfeed.com/peggy/31-insanely-easy-and-clever-diy-projects?sub=1624957_371636 – de toate.
7. http://bluemossgirls.blogspot.ro/2010/12/map-love.html -drăguț de tot.
8. http://craftgawker.com/ -unul din site-urile mele preferatde de DIY. Are un desing asemănător cu al Pinterestului, așadar e eye-friendly. Găsești aici o mulțime, o mulțime de idei faine.
9. http://www.moredesignplease.com/ – vorbește de la sine.
10. http://honestlywtf.com/category/diy/ – tutoriale faine pentru accesorii, decorațiuni și modificare de haine.
11. http://www.revista-atelierul.ro/category/diy/tutoriale-diy/ – prima revistă de handmade din România. În subcategoria spre care v-am trimis găsiți tutoriale care mai de care, dar merită să citiți/priviți și celelalte rubrici. Îi găsiți și pe Facebook: http://www.facebook.com/revista.atelierul, unde au grijă să-mi însenineze ziua mereu cu poze foarte frumoase și linkuri utile. De altfel, de aici știu multe din locurile DIY pe care le vizitez.
12. http://www.hearthandmade.co.uk/ – ăsta e un site așa, dulce și boem ca o dimineață de duminică fericită. Totul e pastelat, finuț, parcă nu-ți vine să-l profanezi cu click-uri. Dar merită să-ți calci pe inimă, căci pe lângă idei simpatice, fotografii grozav realizate, găsești și tutoriale destul de bine realizate.
13. www.breslo.ro și www.etsy.com – dacă vă place să purtați sau să creați accesorii handmade, ori măcar să le admirați, cu siguranță ați trecut pe la ele măcar odată. Breslo este, cred, cel mai mare și cel mai bun magazin virtual de handmade din țară. Au și un blog unde găsiți review-uri, tutoriale, opinii, interviuri cu artiști handmade. Puteți să vedeți cum arată atelierele unora dintre artizani și multe altele, mai bine vă convingeți singuri. Etsy e ceva chiar mai frumos decăt Breslo, căci e un magazin online internațional de articole handmade și vintage. E foarte bine organizat pe cateogorii și atenție, te ține mult cu ochii în monitor, căci sunt atâââât de multe lucruri frumoase acolo, că suspini din 3 în 3 secunde.
14. http://pinterest.com/all/?category=diy_crafts – vă invit, dacă nu ați făcut asta deja, să vă creați un cont pe Pinterest. E o întreagă lume acolo, pliiiină de fotografii și idei frumoase, ușor de organizat pe arii de interes. Referindu-mă strict la handmade, în categoria indicată găsiți o mulțime de fotografii care-s adevărate surse de inspirație. E ca un labirint, pentru că din poză în poză dai peste diverse profiluri specializate, apoi găsești site-urile originale de unde au fost pin-uite pozele și tot așa. Timp și chef să ai.

Asta e doar o mică parte din link-urile pe care am reușit să le adun acum, căci așa cum vă spuneam, unele s-au mai pierdut.

Acum, câteva poze adunate în timp prin folderele mele. Desigur, nu îmi aparțin, însă le-am pierdut sursele.

Update 1:
http://beyondbeyond.co.uk/blog/gallery/
Cam atât. Data viitoare vă voi face să suspinați cu gândul la amenajări interioare.

Reclame

Dă-ți cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s