Trezirea, partea a II-a

Acum vreo trei săptămâni, scriam acest articol. Vreau, dacă pot, să le servesc celor mai sceptici din fire o nouă porție de concluzii recente.

Ziceam atunci că wake up call-ul meu a fost descoperirea unor probleme de sănătate. Ei, scriu acest  post la fix o săptămână după ce am trecut printr-o operație chirurgicală. Nu faceți ochii mari și nu mă compătimiți, căci nu despre asta e vorba. Când m-am internat în spital nu știam la ce să mă aștept. Nu am să vă mint că m-am simțit bine atunci, aș vinde gogoși. Au fost momente în care a tremurat carnea pe mine. La început m-am temut de toate acele din acel spital și de toate halatele uni din jurul meu, dar am reușit în câteva ore să le accept cu dinții strânși, știind că sunt proceduri prin care trebuie să treci și punct, dacă vrei să ieși sănătos de acolo și că nu ești primul fricos pe care îl văd oamenii ăia.

A fost o operație lungă, destul de dificilă, care slavă priceperii doctorilor, s-a terminat bine. Atât de bine, că la 10 minute după ce m-au mutat la reanimare și m-am trezit, am început să-mi sun prietenul, prietena cea mai bună și mama, să le zic că sunt bine și că nu mă doare nimic. Experimentam de fapt cum e să fii high de la atât de mult anestezic. Mi s-a spus ca am fost comică, deci e bine.

Long story short despre operație, căci nu îmi place să intru in detalii: cu toate durerile firești de după, cu toate injecțiile, perfuziile, branulele, acele, bandajele, cu toată medicația și toate ipostazele mai puțin plăcute în care ești pus, ca bolnav, am fost veselă. Nu a fost oră, în afara celor de somn, în care să nu fac haz de ceva, în care să nu mă gândesc la lucruri frumoase, în care să nu zâmbesc. Am fost pozitivă, relaxată. Asta a contat mult.

Cum am putut? În primul rând creierul meu a învățat cu adevărat o lecție luna trecută. În al doilea rând, am avut mulți oameni aproape. Telefonul a sunat ca o moară stricată. În fiecare zi am primit vizite de la oameni foarte dragi, care m-au făcut să râd și să mă simt grozav chiar în cămașă de noapte și cu părul nespălat de nevoie (dată cu rimel, însă, vă rog!). În al treilea rând, spitalul îți arată cum lucrurile de care tu suferi se întâmplă. Des. Nu ești tu cu moț, nu ai greșit tu cu nimic și nu ești cu nimic mai special în fața bolii. Am văzut femei care internate de săptămâni și cu probleme grave, săracele, zâmbeau și aveau încredere că tot o să fie bine până la urmă. Și nu li se tăiase apendicele, ci un sân.

Nu încerc să vând lecții nimănui. Nu am dreptul. Vreau doar să transmit niște idei care cred că merită răspândite. Nu-s noi, dar vi le confirm.

1. Sănătatea e cheia. Fără ea, poți sta în cap, că nu merge. E destul de logic, toate lucrurile care iți plac poți să le faci doar dacă ești viu.
Nu e ieftin deloc să ai grijă de ea, iar asta chiar e o dramă. Despre asta voi scrie însă, separat.

2. Iubește-i pe cei care te iubesc. Restul merită doar considerație și convenție socială. Iubește-i, din nou, nebunește, pe cei care te iubesc când arăți cel mai rău. Nu-i lăsa să fugă și spune-le ce mult înseamnă. Mulțumește-le și bucură-te că ai avut ocazia să vezi care poartă mască și care nu.

3. Ai încredere în tine și zâmbește. Asta nu înseamnă să fii ignorant ori naiv. Mie nu mi-au extirpat simțul critic, ironia, aciditatea și luciditatea. La externare, nu m-au pus pe un norișor roz pe care stau acum cu burta în sus. Dar am înțeles și eu dupa 21 de ani de viață că poți fi pozitiv, fără să fii prost.

 

Gata cu fotosinteza.  Acum ieșiți afară și zburdați,vă prind și eu din urmă.

Sursa foto: http://www.tumblr.com.

(Ce treabă are? Păi ce poate fi un cric mai bun pentru zenul meu decât hameiul?)

Reclame

Dă-ți cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s