De unde vin banii (preludiu)

Vine un timp, în viața fiecărui muritor, când simte nevoia să se ridice pe propriile picioare. Cunoasteți acea senzație, când vrei să câștigi banii tăi, munciți de tine, fie pentru că ai capricii care cer finanțare, fie că vrei doar să te întreții singur.
Sigur că pachetul de la părinți, pregătit cum știu ei mai bine și de obicei, din ultimii bani, dragii de ei, e un lucru minunat. Sigur ca e foarte comod să primești banii pe card și să cheltui fără remușcări (sau nu).
Doar că apare acel declic, când realizezi că deși te bucuri că ești încă sub protecția alor tăi, că nu știi ce înseamă să plătești taxe și facturi (pentru că nu ai casa ta, familia ta, mașina ta), ai vrea sa contribui și tu.
Să nu mai fii doar trântorul din stup, care se bucură de mierea bună făcută de albinele lucrătoare.

Tendințe de „afaceristă” și „speculantă” am avut de mică. Trecem peste magazinele de pe prispa bunicii, în care înșiram pachete goale de țigări și tuburi de spray și peste colectatul restului de bani de la cumpărături, pe care îl drămuiam ca o babă tipicară. Sărim direct la liceu, când m-am apucat de făcut și vândut cercei și alte gablonzuri, de strâns cu sfințenie bursa de merit, nu mai mare de 60 de lei pe lună și de vândut haine online. Erau sume mici, dar importante pentru mine. Cele mai mari investiții din perioada liceului, la care am contribuit și eu cu jumătate de sumă, au fost laptopul și aparatul foto.

Facultatea. La facultate banii mei au venit mai ales din bursă. Bursa s-a dus, după obiceiul muieresc, în mare parte pe haine. Totuși, am fost fată isteață și am făcut și câteva lucruri mai utile: mi-am plătit o excursie, mi-am cumparat un netbook, am dat ochelarii pe lentile de contact.

Tot în facultate, a venit revalația lui „vreau un loc de muncă”. Mă ține de vreun an și mă confrunt cu ea zi de zi. E o parte atât de importantă a ceea ce îmi doresc, încât am decis că merită o serie de articole.
Dacă vă interesează subiectul, fiți pe fază, voi veni, în zilele următoare cu epopeea mea despre timp, oportunități și căutarea unui loc de muncă.

sursa foto: topcultured.com

Reclame

Dă-ți cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s