Sechestrarea identității sau când „Fuck the system” nu mai e de ajuns

Când ceva merge nașpa, cu siguranță o să meargă nașpa, ba ca să nu se plictisească, va atrage în jurul său și alte chestii și mai nașpa care o să-ți invârtă creierii cu furculița, testandu-ți limitele. Nu despre karma mea defectă am chef să dezvolt acilișa azi, ci despre cum umblu hai-hui pe străzile patriei fără identintate. „Cum te cheamă? Nimeni nu mă cheamă, toți mă trimit” cam așa ceva.
Cum stă treaba. Acum o lună m-am cazat într- na bucată cămin în care pe lângă faptu că am fengh-shuiu’ țăndări, întâmpin diverse probleme.
Trecând peste ușile de la duș care nu se închid, chiuveta spartă, lipsa mochetei, numărul de paturi, canalizarea ce a făcut din baia-mi o Veneție mai unsoroasă și mai urât mirositoare, în tariful achitat intră și sechestrarea identității.
Viza de flotant e o chestiune complexă, cu grad ridicat de dificultate. E o exarcerbare a pixului organului care cu puterea pogorâtă-n epoleți, încheagă o trainică relație intre buletinul meu și abțipildul lor. Cu alte cuvinte, în varianta tradusă pentru muritori, faptul că nu mai stai la mă-ta pe vatra trebuie celebrat printr-o formalitate. Formalitate care se pare, cere timp. Mult. Minim o lună. Sper să nu… macsim șasă..
Potrivit unui calcul simplu, de blondă docentă în matematici, așa ca mine, arata ca alocând fiecarui buletin 5 minute, 7 ore pe zi (scăzând pauza de cafea și de bârfă), problema ar fi rezolvată de o singură persoană în 5 zile. 5 zile, nu o lună.
Buletinul e un rahat în care arătăm ca niște șoareci autiști și care în multe zile ne-ar putea fi util doar pentru uns untul pe pâine. Problema e că e acel rahat de care ai nevoie ca să arăți că tu ești a lu’ mama și a lu’ tata și care iți deschide uși și porți, după caz.
Eu din cauza acestei probleme ridicole am pierdut timp, nervi, bani, credibilitate și chiar un subiect, azi, călduț.
Din cauză că Poliția lucrează lent mă cert cu toate neîmplinitele de la RATP care nu îmi fac abonament, din cauza asta și a Universității (care și ea procesează greu niște fițuici de adeverințe) am dat o tonă de bani pe bilete de trasport, ca să mi pot face treaba, din cauza asta nu am putut câștiga bani cu un part time, că nu am buletin să semnez un contract. Mai am. Din cauza asta eu nu am putut să intru unde aveam nevoie, să fac un reportaj mișto, pregătit și stabilit și tot tacâmul.
E superb, e pur și simplu superb. Who’s your daddy?

Poza originala: iploiesti.com
editata de mine.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Sechestrarea identității sau când „Fuck the system” nu mai e de ajuns&8221;

Dă-ți cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s