Îmi vreau Copoul înapoi

Când am revenit în Iași, am găsit scindat Copoul. Știam ceva de lucrările la șinele de tramvai, dar tot nu am conștientizat adevărata problemă până când autobuzul s-a oprit cu două stații înainte campus. Drumul grabit până la cazare a fost amărui. Copoul meu era deschis pe cord, cu toate șinele aruncate pe trotuar. Târgușorul își merita acum pe deplin apelativul de „la mine în pădure”.
Unii ar zice că două stații de mers pe jos nu-s mare brânză, ba chiar sunt un bun prilej de a redescoperi mersul pe jos. Problema e că nu-ți arde să o arzi boem non-stop. Ți se cam acrește de contemplat copaci și de lucrat fesieri când pentru asta trebuie să sacrifici timp, grade Celsius și nervi. Am cursuri de la 8. Pentru care mă trezesc la 6. Cafeaua, micul dejun, mica revistă a presei și machiatul plus aranjatul sunt chestii la care nu prea am cum să renunț și care cer timp.
Mai am pauze între cursuri. Nu am cum să ajung la cămin pentru că doar drumul dus-întors mi-ar lua o oră, și atunci trebuie să-mi găsesc o ocupație. Am cursuri seara, până la 8. Afară s-a răcit și ajung seara cu frigu-n oase. Acum ca acum, dar cum lucrările nu par să se încheie prea curând; cred ca decembrie mă va prinde tot mergând pe jos, prin ninsoare.
Am treabă prin oraș, mai ies ca tot omul la o cafea, o bere sau un ceai și de multe ori numai gândul că-mi ia o oră să ajung în punctul X mă descurajează total.
Nemulțumirile îmi sunt cu siguranță împărtășite de toți studenții cazați în Târgușor, dar și de cei din Agronomie, care par a fi și mai loviți de soartă. Și cum să nu fii nemulțumit când în loc să se grăbească treburile, muncitorii se delectează cu pauze lungi și dese și au făcut o a doua meserie din a fluiera studentele?
Până la urmă, de ce să înceapă lucrările în august-septembrie, când știi că vei înțepeni două campusuri, în condițiile în care orașul ăsta trăiește prin studenții săi? Pe final de iunie, prin tramvaie abia vezi două babe rătăcite, pe când în octombrie Copoul colcăie de lume. Care e raționamentul? Nu e niciunul, probabil e vorba de ceva licitații cu dichis care au întârziat mersul treburilor.
Iar lumea bună se dă cu mașina.
Photo credits: weheartit.com

Reclame

4 gânduri despre &8222;Îmi vreau Copoul înapoi&8221;

 1. Parcă am văzut un 6 pe acolo, deşi nu ştiu sigur dacă opreşte în Târguşor. Oricum, cred că anume pentru aşa situaţii o apărut în societatea ieşeană cocalarul cu maşină de Vaslui :).

 2. Da, este un 6 care merge spre Breazu, dar care are ruta ocolitoare. Mai sunt si niste microbuze galbene care circula, dar nu prea ti-ai dori sa-ti dai banii pe bilet ca sa mergi lipit de geam. In alta ordine de idei, care e ideea cu cocalarul cu masina de Vaslui? Nu am prins faza.
  P.S.: am masina de Vaslui.

 3. Ţine de experienţa mea personală de a fi beneficiat de nenumărate ori de graţia de mă delecta cu adevărate capodopere ( sau să le zicem state-of-the-art că aşa se obişnuieşte prin inginerie :) ) din arta maneliei ce răsunau zglobiu de printre geamurile fumurii ale maşinilor (tunate evident) cu număr de Vaslui (aproape evident).

  P.S. Să o conduci sănătoasă!

 4. Experienta ta personala. Adica particulara. Manelaria zglobie poate polua fonic din orice fel de masina. Tot din experienta mea. Tot particulara.

  P.S.1: Merci, da’ nu-i cazul.
  P.S.2: E pur si simplu dezamagitor cand o persoana isteata generalizeaza cu atata nonsalanta.

Dă-ți cu părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s